Hancı Çay Hakkında

Karahancı Gıda Sanayi Ticaret ve Ltd. Şti.™ 1976 yılında Ankara’da ticari hayatına atılan firmamız birçok ünlü markanın distribütörlüğünü yapmış olup; 1990 yılında Karadeniz’in yüksek tepelerindeki kaliteli çayları işleyerek, çay üretim ve satışına başlamıştır. Ayrıca firmamız 1995 yılında Trabzon da çay fabrikası satın alarak Hancı Çay’ı piyasaya sunmuştur. Hancı Çay iş hayatındaki faaliyetlerine, tüketiciye farklı lezzetler ve sağlıklı ürünler sunmak amacıyla yola çıkmış olup; yüksek tonajlı yaprak işleme kapasitesine sahiptir.

Başta Trabzon ve Rize olmak üzere doğu karadeniz’in çeşitli bölgelerinde müstahsillerimizin özenle yetiştirdiği üreticinin ürününü işleyen Hancı Çay, Bölge ekonomisine katkı sağlamaktadır.AR-GE ve laboratuvar çalışmaları sonucu, ürün yelpazesini genişleterek tüketiciyi farklı tatlarla buluşturmakta ve bölgenin önemli ekonomi lokomotiflerinden biri olmaktadır.

Hancı Çay ürünleri, Trabzon’daki imalat fabrikamızda ve İstanbul Hadımköy’deki paketleme fabrikamızda üretilir. Ambalajlama konusunda da iddialı olduğumuz ürünlerimiz; folyo, karton kutu ve jelatin olmak üzere üç aşamalı olarak piyasaya sunulmaktadır.
Çaylarımız bünyemizde çalışan biyolog ve kimyagerlerimiz tarafından mikrobiyoloji analizlerine tabi tutulup, son teknoloji ürünü makinelerle, el değmeden paketlenir; dökme ve demlik fincan çeşitleriyle streçlenip, paletli tır filomuzla lojistiği yapılarak tüketicinin beğenisine sunulur.

Şirketimiz, Tübitak Gıda Araştırmaları Laboratuvar tarafından periyodik olarak denetlenmektedir. Aynı zamanda denetimler sonucunda T425/7112DH seri numarasıyla TS EN ISO 9001:2000 ve HACCP belgesini almaya hak kazanmıştır.